Thuishaven

Wij stellen ons aan U voor.

Het Schoonhovens Zeemanskoor “Recht zo die gaat” is een koor, dat voor een ieder, die het horen wil, liedjes en ballades zingt over de zee en over de mensen, die daar nauw mee betrokken zijn, ter land, ter zee en soms ook in de lucht.

Wij zoeken nog bemanning

Het koor is officieel opgericht op 22 oktober 2002 door diverse zangers van een Seniorenkoor, die voor de afwisseling wat zout in hun liedjes wilden proeven.

Momenteel bestaat het koor uit ca. 50 zingende zeemannen, die wekelijks hun zilte liedjes ten gehore brengen; de leeftijd van deze mannen ligt, zoals reeds eerder vermeld, op seniorenhoogte. Het koor wordt begeleid door een zestal muzikanten.

Het repertoire van het koor is inmiddels uitgegroeid tot ruim 90 shanties- en zeemansliedjes in diverse talen.

Met ons koor kunnen wij ook in kleinere samenstellingen optreden, zodat we zelfs bij U in de “huiskamer” passen.

Het koor treedt gemiddeld zo’n dertigmaal per jaar op, hoofdzakelijk in “De Drie Waarden” (Krimpener-, Lopiker- en Alblasserwaard), maar ook buiten deze waarden, voor een divers publiek, zoals bedrijven, zorg- en bankinstellingen, maar ook tijdens evenementen, festivals, jubilea, vaartochten met party- en hospitaalschepen (o.a. Prins Willem Alexander, Henri Dunant e.a.) laat het koor van zich horen. Vanaf 2008 organiseren wij ieder jaar een groots Shantyfestival.

Ondanks haar relatief korte bestaan heeft het koor inmiddels al meer dan tweehonderd optredens verzorgd en de agenda voor de komende tijd vult zich alweer aardig.

Het koor heeft inmiddels ook 2 CD’s uitgebracht met de titels “Hoog Tij(d)” en “De Zilveren Stad”. U kunt nu dus ook thuis genieten van onze prachtige zeemansliedjes.

Heeft U wat te vieren of te herdenken, of moet er iemand in het zonnetje worden gezet, het Schoonhovens Zeemanskoor “Recht zo die gaat” kan daar een feestelijke en passende bijdrage aan leveren.

Niets is leuker dan een live optreden van

HET SCHOONHOVENS ZEEMANSKOOR “RECHT ZO DIE GAAT”

Comments are closed.